Markinton zelfbouw-audio page
 
Teac VRDS-10 CD-speler modificatie
 
update:31-12-2011
 
 
Teac VRDS-10 in audio-rack.
 
Onlangs heb ik een Teac VRDS-10 CD-speler gekocht. Snel na de aankoop liep ik tegen 2 problemen aan. Een kanaal speelde niet en het CD-laadje ging slecht open, een bekend euvel bij deze  (Sony) loopwerken. Het niet spelende kanaal lag aan een paar koude soldeerverbindingen. Even de meeste soldeerpunten doorsolderen en klaar is kees. Het slecht functionerend CD-laadje ligt aan het volgende; er zitten 2 snaartjes in de het loopwerk, 1 voor het laser transport en een voor het CD-laadje transport, deze zijn versleten. Ik heb de snaartjes via Ebay.de gekocht (voor 6,5 euro). De CD-speler is meteen voorzien van een Tentlabs XO-3.3 low-jitter clock module en de bijbehorende XO-supply.
Links voor het snaartje van de CD-lade transport, rechtsvoor het snaartje van de laser transport Op deze service tekening is de snaar van de CD-lade goed te zien, het betreft onderdeel 8.
 
Detail van het laser transport snaartje Op deze service tekening is de snaar van de laser goed te zien, het betreft onderdeel 19.
De 2 nieuwe snaartjes De CD-speler in onderdelen op de tafel, op passen dat alle schroefjes compleet blijven.
 
Oppassen geblazen met deze micro-switch, hij is zo verbogen, betreft onderdeel nummer 26. Links onder is het steuntje waar de schakelaar op zit gemonteerd
 
Het gereviseerde loopwerk terug in de behuizing In de behuizing van de Teac is voldoende ruimte om de 2 Tentlabs printjes in te bouwen, ze komen onder de servo-print.
 
De servo-print met het 16.9344 MHz kristal en de 2 keramische condensatoren nog op de plaats.

Het verwijderde kristal en de 2 keramische C's

 

Detail van de 2 Tentlabs printen ingebouwd, links de XO3.3, rechts de XO-supply Overzicht
 
De SPDIF reclock aansluiting op de Sony CXD2500AQ chip (pin 60) De XO3.3 aangesloten op de plaats van het oorspronkelijk kristal (blauwe kabel, pin 53 van de Sony CXD2500AQ chip), rechts achter is het RCA-chassideel te zien voor de externe XO SPDIF aansluiting
 
Wat is het resultaat? Meer detail en rust in het geluid, een betere stage en beeld en een strakkere laagweergave. En een weer uitstekend functionerende CD-lade en laser transport.