Markinton zelfbouw-audio page

Muziek
update:02-10-2005


Hier komt info over mijn favoriete muziek, hieronder zijn al wat links naar enkele favoriete bands, later volgen LP/CD besprekingen.

Sinds medio september is er een nieuwe platenzaak in Heerlen: GonG Hier worden nieuwe en 2e hands LP's, CD's en DVD's verkocht.

Links naar favoriete bands

www.porcupinetree.com/ Porcupine Tree
www.pinkfloyd.com Pink Floyd
www.deadcandance.com Dead can Dance
www.bethgibbons.com/ Beth Gibbons & Rustin Man
www.turinbrakes.com/ Turin Brakes

Verslag Dead Can Dance Concert in NCC DenHaag

Afgelopen zaterdag 12 maart ben ik samen met een vriend naar een concert van Dead Can Dance geweest. Het concert was in het Nederlands Congres Centrum Den Haag in een zaal met zeer goede akoestiek, het geluid was dus super.  Het concert was in een woord geweldig. Ik zat met mijn vriend tussen overwegend in zwart geklede Duitse en Belgische neo-hippies, new-wavers en Gothic typetjes. Onze kaartjes kwamen van de Duitse Ebay dus we zaten in het Duitse vak. Het was een overwegend ouder publiek. Wat een schitterde stem heeft die Lisa Gerrard, van diep grommend tot lief engelachting in een ademtocht. Er was weer een behoorlijke ritme sectie met 2 percussionisten en een drummer. Als Lisa niet zong speelde ze ook op percussie instrumenten. De tand des tijds was ook niet aan DCD voorbij gegaan. Brendan Perry was bijna kaal en grijs en Lisa was iets meer gezet. Maar in vergelijking met Mariska Veres is ze een den! Lisa had weer zoŽn hemels wit gewaad aan wat goed bij de sfeer paste. Het concert gaf een overzicht over hun oeuvre en een half uur nieuw werk. De band heeft 3 toegiften gegeven. Het werk was bijna het zelfde als de live DVD Toward The Within uit 1994. Er wordt per concert een live CD  mee opgenomen die ik reeds besteld heb. Het concert was de reis vanuit het uiterste zuiden van Nederland absoluut waard dus.

******************************************************************************

Het definitief "Muzak" lijstje 2003:

Hieronder staat een lijst van favoriete Cd's/LP's van het jaar 2003 samengesteld door 4 muziekminnende vrienden tijdens een gezellig avondje in de kroeg rond de Kerst van 2003.

1. I Am Kloot - I Am Kloot
2. Eels - Shootenanny!
3. Admiral Freebee - Admiral Freebee
4. Oceansize - Effloresce
5. Elbow - Cast Of Thousands
6. Black Keys - Thickfreakness
7. Bonnie Prince Billy - Master & Everyone
8. Robert Wyatt - Cuckooland
9. Steely Dan - Everything Must Go
10.Alfie - Do You Remember Things?